Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е един - намаляване на контактите

Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е един - намаляване на контактите

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, съобщават от пресслужбата на МС.

Премиерът Борисов припомни, че до настоящия момент страната ни е била с най-либералния режим за ограничаване на разпространението на коронавируса с цел запазване и на икономическите дейности. Борисов подчерта, че за справяне с болестта България участва наравно с останалите държави членки в обща доставка на ваксини за ЕС.

„Това ще е единственото, което ще даде възможност на Европейския съюз като цяло да заработи пак така, както трябва“, изтъкна Борисов.

„На първо място иска да заявя, че няма да има затваряне на държавата както през март! Няма нито пълно, нито частично затваряне. Няма да има КПП-та и няма да се затварят хората по домовете им!
Въвеждаме мерки, които според здравните власти и учените са най-необходимите и гарантират значително ограничаване на разпространението на коронавируса. Искам много ясно хората да разберат, че след 3 седмици – на 21 декември, ще си позволим разхлабване на мерките, яслите, детските градини и училищата ще отворят, моловете, ресторантите и фитнесите плавно ще заработят“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че като компенсация за този период държавата ще осигури близо 400 милиона лева за бизнесите, които ще бъдат с ограничена дейност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.