Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кристиан Вигенин ще води наблюдателите на ОССЕ за изборите в Казахстан

Кристиан Вигенин ще води наблюдателите на ОССЕ за изборите в Казахстан

Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин ще води мисията наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за парламентарните избори в Казахстан. Действащият председател на ОССЕ за 2020 г. Еди Рама, министър-председател и министър на външните работи на Албания, определи Вигенин за Специален координатор на ОССЕ за парламентарните избори в страната, които ще се проведат на 10.01.2021 г.

„Да изпълняваме ангажиментите си заедно е мотото на Албанското председателство на ОССЕ тази година. Ето защо смятам, че близкото сътрудничество и партньорство между Парламентарната асамблея на ОССЕ и Офиса за демократични институции и права на човека (ОДИПЧ) има съществено значение за успешното изпълнение на тази обща задача, която включва и други парламентарни институции.“, подчертава Еди Рама в писмото си до ПА на ОССЕ, с което възлага на зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин да координира работата на международните наблюдатели в изборния ден и да представи в столицата Нур Султан първата оценката за проведените избори.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.