Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България вече е на 24-то място по заболеваемост от COVID-19 в ЕС

България вече е на 24-то място по заболеваемост от COVID-19 в ЕСснимка: btvnovinite.bg

Наблюдава се трайна тенденция на увеличен брой излекувани от коронавирус спрямо случаите на новозаразените, съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за ситуацията с COVID-19 у нас.

„Не се радваме, че имаме повече излекувани. Целта ни е българките граждани да бъдат здрави и да посрещнат ваксината, чрез която да изградим колективен имунитет и да преборим това заболяване“, каза Ангелов.

"Намалява и смъртността, но трябва да продължим да поддържаме тази тенденция стабилна", заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

България е на 24-то място в ЕС и на 5-то на Балканите по показател нови заразени. По отношение на смъртността обаче страната ни е на трето място в ЕС. На Балканите сме на първо място, съобщи Кунчев.

Министърът на образованието Красимир Вълчев и директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов изразиха подкрепа за планираното от 4 януари отваряне на яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас. Министър Вълчев заяви, че властите ще следят развитието на ситуацията и на база на постъпващите данни ще решат кога да върнат в клас и по-големите ученици.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники