Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев: Подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април

Президентът Румен Радев: Подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 априлснимка: nova.bg

Подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април. Това каза президентът Румен Радев в обръщение към народа, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Всеобщ е консенсусът, че отговорните органи трябва да обяват възможно най-рано ясни здравни мерки, които имат решаващо значение за предизборната кампания, за набирането на членове на избинателните комисии и за изборната активност", заяви още Радев.

Според Радев изборите придобиват съдбовно значение. Той подчерта необходимостта от промени в Изборния кодекс, които не бивало да се изчерпват само с осигуряване на правото на глас на карантинираните.

„От отговорността на институциите зависи съхраняването здравето на хората, гарантиране правото на глас на всеки българин, ефективността и прозрачността на изборния процес”, категоричен беше държавният глава.

Според него макар отдавна да е било известно, че изборите ще се провеждат в условията на пандемия, никоя от отговорните институции не е предприела адекватни законови и организационни мерки в настоящите условия.

"Очаквам законодателят да разгледа и гласува други предложения като гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в избирателните секции и излъчване на процеса на броене на бюлетините", добави той.

Държавният глава поиска и осветляване на изборната администрация на всички нива.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.