Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Дончев: До седмица ще имаме конкретно решение за мерките в страната

Дончев: До седмица ще имаме конкретно решение за мерките в страната

„Никой не е казал какво ще се случи с мерките от началото на февруари. Това предстои да се случи в следващите седем дни. Очаквам да имаме решение още в началото на следващата седмица“. Това заяви в студиото на "Здравей, България" вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него никой не може да се ангажира с предварителна прогноза. Това зависи от темповете на заболяването.

„Има държави, които са прекарали повечето време от предишната година в тежък локдаун. Въпреки това, броят на заразените там е голям. След затварянето хората се заразяват. Мерките трябва да се прилагат умно“, каза Дончев.

"Държавата се опитва да помогне на бизнеса. Най-доброто, което можем да направим за тях, е да позволим да упражняват дейността си", добави вицепремиерът.

Той допълни, че не би искал да се стига до това ресторантьорите да отворят заведенията си, въпреки ограниченията. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.