Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов. В него участваха членове на правителството и представители на Националния оперативен щаб.

Окончателното решение за отпускането на мерките ще бъде докладвано на премиера Борисов в четвъртък, но при отбелязване на нов ръст на заболеваемостта и сериозен натиск върху лечебните заведения, ограниченията ще бъдат преосмислени и отново затегнати.

Трайните тенденции със справянето със заболеваемостта от COVID-19 позволяват на 4 февруари т. г. от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас. „Много важно е да бъде изготвен план, по който да бъдат върнати в клас учениците по определена от министъра на образованието и от министъра на здравеопазването схема“, изиска премиерът Борисов в хода на работното съвещание. По думите на премиера разхлабването на мерките за фитнесите и спорта трябва да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата.

Министър-председателят Борисов акцентира също и върху определянето на възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта. „Не на последно място трябва да се помисли и магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят добави, че настоящите мерки доказаха, че чрез тях се намалява натискът върху болниците и се спасяват човешки животи и здраве. „Но много ясно да се артикулира и с браншовите организации, че при актуализирането на ограниченията ще се водим от това как се движи заболеваемостта“, подчерта премиерът Борисов пред министрите и представителите на НОЩ.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.