Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заведенията – готови да отворят на 1 февруари, с разрешение или без

Заведенията – готови да отворят на 1 февруари, с разрешение или безснимка: btvnovinite.bg

„Италиански модел“ с протестно и неразрешено отваряне на заведенията още от 1 февруари може да се случи у нас. Това стана ясно след среща в Министерството на здравеопазването с участието на представители на бранша и министри.

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов подчерта, че той и колегите му настояват от началото на следващия месец да работят до 23:30 ч. и не приемат по никакъв начин предложението на властта това да се случи чак след средата на февруари и с работно време до 22:30 ч.

„Ние също сме родители, също посещаваме болници. От друга страна и лекарите посещават заведения. Когато лекарите имаха нужда ние да бъдем смирени, за да им дадем време да могат да изчистят болниците – виждате, че до ден-днешен не сме казали гък. Сега, според нас, е моментът да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим“, заяви Алибегов.

Какво е мнението му за десетките заведения, които се оказа, че работят в нарушение на забраната?

„28 000 категоризирани заведения има. Хората спазват мерките, нашият бранш спазва мерките, но ако останем по този начин затворени и без доходи, тези 60 случая ще станат 28 000“, отговори той.

„Датата, която беше първоначално обсъдена, беше двуседмичен период след 4 февруари, за да се види каква е тенденцията. Браншът обаче държи на отварянето от 1 февруари при конкретни условия, а именно при 50% капацитет и потенциален вечерен час на работа“, каза от своя страна след срещата министърът на туризма Марияна Николова.

В четвъртък допълнително това ще бъде обсъждано с Националния оперативен щаб. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.