Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Алибегов: На този етап се отказваме от протестното отваряне на заведенията

Алибегов: На този етап се отказваме от протестното отваряне на заведениятаснимка: btvnovinite.bg

Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, а с всеки изминал месец този процент се увеличава. Това каза в „Тази сутрин“ Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Асоциацията заедно със Сдружението на заведенията в България поискаха оставката на здравния министър, защото по думите им „води война“ с тях.

„За нас е неприемливо здравните власти да разделят бранша по този начин и да казват - в ресторанта на хотела може да се храните безопасно, а в този срещу хотела има опасност да се заразите с коронавирус“, заяви Алибегов.

На този етап заведенията се отказват от идеята за масово протестно отваряне. По думите на Ричард Алибегов, тъй като здравният министър „се е заял с тях“, ако направят това и броят на заразените се увеличи, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.

„На протеста имаме икономически искания – да бъдат изплатени обезщетенията на служителите и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Вчера обсъдихме как ще протече протестът със СДВР, така че се надяваме да бъдем чути“, заяви Алибегов.

Той каза още, че бизнесът все още не е започнал да взима помощ. Тя се очаква да тръгне едва тази седмица. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.