Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април

След работното съвещание министър-председателят Бойко Борисов свика и извънредно правителствено заседание, на което беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове премиерът Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша.

Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22,30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства, отпуснати с нотификация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.