Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доклад на САЩ: България все още има проблем с човешките права

Доклад на САЩ: България все още има проблем с човешките права

Предприетите от България действия срещу нарушаването на човешките права са недостатъчни. Това се посочва в Доклад за правата на човека у нас за 2020 година, изготвен от Държавния департамент на Съединените щати.

Документът е публикуван на сайта на Американското посолство у нас и в него се посочва, че страната ни все още има проблеми с полицейско насилие, борбата с корупцията и съдебната система.

От Вашингтон твърдят, че България, като цяло, спазва свободата на словото, но все още има има сериозни ограничения върху свободното изразяване. Американската дипломация отбелязва още, че в България няма отвлечени или убити от властите хора, няма политически затворници.

В документа се подчертава, че в страната няма ограничения на достъпа до Интернет, или цензура върху онлайн съдържание. Спазват се и конституционните права за мирни демонстрации, посочват още от Държавния департамент. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.