Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на беларуското предприятие, ремонтирало самолетите Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на беларуското предприятие, ремонтирало самолетите Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на завода в Беларус, изпълнил ремонтно-възстановителните дейности на самолетите Су-25, както и военнослужещи и цивилни служители за проявения професионализъм при сътрудничеството с беларуската страна по този проект.

„За тези 4 години свършихме някои добри неща за българската авиация, но това, което успяхме да изпълним на сто процента, е ремонтът и възстановяването на самолетите Су-25“. С тези думи министър Каракачанов се обърна към наградените на церемонията в министерството днес, 13 април. „Въпреки че имаше много скептици, въпреки че имаше много противници извън министерството (хора с догматично мислене, немислещи за българската авиация), ние успяхме да завършим този проект. Радвам се, че с нашите приятели от Беларус се разбрахме и те изпълниха една чудесна работа (както ме уверяват и командирът на Военновъздушните сили (ВВС) и офицерите в авиобазата в Безмер). Оставяме на разположение на нашите ВВС един самолет, който е изключително важен“, допълни той. Министър Красимир Каракачанов изрази увереност, че доверието и сътрудничеството с беларуската страна ще продължат.

Директорът на ОАО „558 Авиационен ремонтен завод“ Павел Иванович Пинигин благодари на министър Каракачанов за сътрудничеството. Той му подари книга – албум „Наследството на Беларус“ с пожелание: „Нека тя да ви напомня за нашия общ завършен проект, за което ви благодаря лично на вас“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники