Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът връчи мандата на ИТН, те го върнаха

Президентът връчи мандата на ИТН, те го върнахаснимка: btvnovinite.bg

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“ – Антоанета Стефанова.

„В изпълнение на Конституцията ви възлагам мандат за съставяне на правителство“, каза Радев, връчвайки папката на Антоанета Стефанова.

От "Има такъв народ" от своя страна спазиха обещанието си и върнаха мандата.

„Ние от партия „Има такъв народ“ ясно заявихме, че няма да влизаме в никакви коалиции с партии от статуквото и спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция. Затова, г-н президент, ние от „Има такъв народ“ връщаме мандата за съставяне на правителство“, заяви Антоанета Стефанова.

„В отговор искам да заявя, че именно в криза като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство и затова на всеки мандат се гледа с особена надежда. Но разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво и ефективно правителство не може да бъде създадено на базата на безпринципни договорки и не може да бъде ангажимент само на една партия“, каза от своя страна Радев.

Това е втората стъпка от процедурата по Конституция, в рамките на която се прави опит за съставяне на кабинет.

Още в понеделник от партията обявиха, че техният кандидат за премиер е световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова, но тя ще върне мандата веднага. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники