Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Русия ни е приятел, но съм им казал ясно да не шпионстват тук

Борисов: Русия ни е приятел, но съм им казал ясно да не шпионстват тукснимка: btvnovinite.bg

„Русия ни е приятел, но аз съм им казал ясно, че няма да шпионстват тук“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов във включване във „Фейсбук“.

„Нашият стремеж е да развиваме равнопоставени и нормални отношения с тях. Но винаги, когато се засяга националната сигурност на България, ние реагираме. Ще имаме сериозни и надяваме се честни разговори с него. Няма как правителството да не реагира в тази ситуация“, каза външният министър в оставка Екатерина Захариева.

„За радост Руската федерация има много сериозен посланик в момента в България. Много честен, много откровен разговор ще проведеш“, обърна се Борисов към Захариева.

„Аз съм им казал ясно – няма да шпионствате в България, няма да правите такива неща. И там сме безкомпромисни. Така че много преди чехите, много преди други сме работили и за радост партньорските служби знаят от кога работим по тези теми. Не са от вчера, не са след чешките събития. Те са много от преди това“, каза още Борисов.

„Действително за палежа в склада беше извършен толкова професионално, че чак сега, когато подредиха целия пъзел, стана ясно, че той не е случаен“, завърши премиерът в оставка. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники