Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стефан Янев: При встъпването си в длъжност заварихме хаос

Стефан Янев: При встъпването си в длъжност заварихме хаос

По нормалната демократична практика се дава един толеранс от около 100 дни. Но този комфорт служебното правителство го няма, защото животът му е около 100 дни”, заяви служебният премиер Стефан Янев.

По думите му това, което е заварил, когато заел поста, било "хаос".

„За съжаление, колкото повече навлизаме в дълбочина, намираме нещо повече от хаос. По-скоро един системен безпорядък и липса на правила. Тази практика е част от негативната констатация, която правим”, посочи Янев.

По думите му силата на гражданите е, че те определят дневния ред. "Колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре. В този смисъл служебното правителство демонстрира кураж да представи пред вас реалистичната картина. Куражът се състои в това, че реалистичната картина показва нещо, което можем да наричаме корупция маскирана в законосъобразна форма. Принципите от които се водим са прозрачност и отчетност. Няма да толерираме друг подход", категоричен беше премиерът.

По отношение на основната задача на правителството – подготовката на парламентарните избори той подчерта, че правителството влиза в своята роля съответно отговорностите, които има. "Най-важната от тях е да предоставим възможността ЦИК да вземе информирано решение по отношение на въпросите, които касаят нейната дейност - осигуряването на машини, осигуряването на тяхното обслужване и безпроблемно протичане на изборния процес. Предполагаме, че в рамките на законовия срок ще имаме не само решение, но и доставка на всички 1500 машини, необходими за вота", заяви Янев.

"Имаме задължение и ангажимент към хората – да покажем един нов стил на управление. Новият стил, който трябва да им помогне да преодолеят усещането за безнадеждност, беззаконие, безнаказаност. Надяваме се, че този тип на поведение ще бъде продължен от следващите партии, които ще влязат в новия парламент", изрази надежда премиерът. / Нова

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники