Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев на срещи с „Гугъл“ и „Амазон“: България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал

Румен Радев на срещи с „Гугъл“ и „Амазон“: България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал

България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал, да разширят своето присъствие в страната. Това заяви президентът Румен Радев който проведе срещи с представители на технологичните гиганти „Амазон“ и „Гугъл“. Двете компании, са сред над 400-те участници в международния бизнес форум, който се провежда в рамките на Инициативата „Три морета“.

Ежегодно български младежи заемат призови места на международните олимпиади по математика, физика и компютърна лингвистика и страната ни има за цел да развие среда, в която те да реализират своя талант, посочи президентът. Румен Радев отбеляза и утвърждаването на България като „столица” на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развитие на новостартиращи компании, което се оценява от инвеститорите.

Представителите на „Амазон“ и „Гугъл“ поздравиха българския президент за включването на научната и образователната свързаност към приоритетите на Инициативата „Три морета“ и изразиха интерес към развитие на общи проекти. Платформите на „Гугъл”, използвани за организацията на дистанционно обучение в средните училища поради пандемията, вече са доказали своята практичност и отговарят на целите на Инициативата, посочиха от компанията.

Дигитализацията на икономиката винаги води до добавена стойност и нови работни места, бе подчертано още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и образователна кохезия в Европа не може да се развива съвременна инфраструктура в региона, нито да се постигне реално социално и икономическо сближаване в Европейския съюз.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.