Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Мутафчийски си постави трета игла от ваксината срещу COVID-19

Проф. Мутафчийски си постави трета игла от ваксината срещу COVID-19

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски си постави третата бустерна доза от ваксината срещу COVID-19. Това съобщиха от лечебното заведение на страницата си във Facebook. "С този вирус трябва да се води решителна борба", пишат медиците.

В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID зоните на ВМА са неваксинирани, се казва още в публикацията.

"Надеждата, с която посрещнахме 2021 г., се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване", пише още в съобщението във Facebook.

"Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания”, казва проф. Мутафчийски. И добавя: "Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и заедно ще спечелим тази война!"

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от 11 негови колеги, които също си поставиха трета игла.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.