Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кацаров: Утре може да обявим допълнителни мерки срещу инфекцията

Кацаров: Утре може да обявим допълнителни мерки срещу инфекциятаснимка: nova.bg

„Ситуацията е много сериозна, но няма място за паника. Здравната система е добре организирана. Към този момент медиците се справят. Следим развитието на ситуацията”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Той добави, че продължават да се разкриват легла за COVID болни. Опитва се и внос на нов продукт за лечение на коронавирус, който не е разрешен за употреба в ЕС.

„Мерките не са решения, които аз взимам еднолично. Доверявам се на експертите. Ние споделяме и съгласуваме прилагането на мерките със засегнатите страни. Преди да предложим нови такива, те също ще бъдат обсъдени. Посоката, която голяма част от Европа е избрала, е използването на зелен сертификат за присъствие на публични места”, обясни здравният министър.

„Утре няма да влезе в сила нищо. Може да обявим нови допълнителни мерки за ограничаване на инфекцията, които ще влязат в сила до няколко дни”, каза още Кацаров. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.