Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Русия е заинтересована от стабилна, самостоятелна и прагматична България

Русия е заинтересована от стабилна, самостоятелна и прагматична България

Във връзка с редица пасажи в публикациите на отделни бивши чиновници, на времето си направили доста за деградацията на руско-българските отношения, бихме искали да изясним следното:

1. В Русия винаги са уважавали цивилизационен избор на всяка една държава. Ние никога не сме поставяли под съмнение евроатлантическия вектор на България, търсейки трайни връзки в сферите от взаимен интерес.

Изрично бихме искали да подчертаем: Русия е заинтересована от стабилна, самостоятелна и прагматична България – смятаме тези качества за гаранция на планомерното изграждане на взаимноизгоден двустранен диалог.

2. Кримският полуостров е неотделимата част на Руската Федерация. Всички спекулации относно това разглеждаме като посегателство върху териториалната цялост на нашата страна.

3. Изкуственото демонизиране на образа на Русия вече е станало толкова шаблонен похват на паразитиращите върху руската тематика политикани, че не предизвиква нищо друго освен прозявката на авторитетната общност. В собствените си гафове и несполуки във вътрешните работи винаги е удобно да обвиняваш някой отвън.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники