Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Резултатите от изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма

Румен Радев: Резултатите от изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма

Резултатите от изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, а отговорността да се прехвърли на други, явно не сполучиха. Toва заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, даде брифинг пред журналисти след края на изборния ден.

„Искам да благодаря на всички българи, които гласуваха и дадоха своя вот за бъдещето на България, защото то не им е безразлично“, подчерта държавният глава. Румен Радев и Илияна Йотова изразиха благодарност и към цялата изборна администрация, служителите на полицията и на всички, ангажирани с организацията и провеждането на изборите.

По думите на държавния глава, пред политическите партии, които влизат в новия парламент, стои императивната задача да съставят прозрачно реформаторско, антикорупционно и социално правителство, което да бъде подкрепено от ясно изразено мнозинство и да не оставя съмнения за непочтени зависимости.

Президентът напомни също така, че резултатът от президентските избори към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да се мисли, че изборите са предрешени. „Ясно е, че предстои втори тур. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото и единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите, е да бъдем мобилизирани“, посочи Румен Радев.

Според държавния глава няма съмнение, че „мобилизацията на партиите на статуквото, които неведнъж са заявявали, че тяхната цел е президентската институция, ще бъде пълна“. Затова, по думите на Румен Радев, победата им с Илияна Йотова на президентските избори зависи от мобилизацията на всички граждани, от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България – на справедливостта, закона и солидарността, е възможна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.