Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев: Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба на сила

Радев: Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба на силаснимка: btvnovinite.bg

"Трябва да е категорично ясно, че последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира не само нашия регион, но и цяла Европа. Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или заплахи за употреба на сила. Тя няма да стане с повече оръжие и повече военна сила. Ще стане с повече диалог и дипломация. Никой не е искал нищо от България"

Това заяви президентът Радев след церемонията по Богоявлеснкия водосвет на бойните знамена на българската армия. Според него се спекулира по темата за напрежението между НАТО и Русия и това, че от алианса искат да увеличат присъствието си на територията на страната ни.

"Към момента няма нужда от нищо. Няма ескалация на кризата. Нека да отчитаме моментното състояние. Има си начин според моментното състояние как да се изработва национално решение", каза още Радев.

Министърът на отбраната Стефан Янев от своя страна заяви, че няма напрежение между него и премиера Кирил Петков.

„Това, което съм казал аз го каза и премиерът с различни думи. Става въпрос за един фундаментален проблем в нашето общество, който за пореден път ще се опитам да изясня. Говоренето по отношение на участието на България в НАТО, ЕС и други международни организации е в пасивно-активна форма на общуване. България е член на НАТО, България е НАТО и НАТО е България. Внушаването, че някой ни казва какво да правим и ние трябва да изпълняваме нечие решение е неправилно като въпрос“, каза Янев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.