Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид. Европейската перспектива на Република Северна Македония, партньорството между България и САЩ в сферата на отбраната, както и последиците от войната в Украйна за сигурността в Източна Европа, бяха във фокуса на разговора.

И Румен Радев, и Карън Донфрид осъдиха и определиха като недопустим палежа на Българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля. По думите на държавния глава палежът на културния център на македонските българи в Битоля е извършен от хора, които се стремят да задържат Република Северна Македония в сянката на тоталитарното югославско минало и да възпрепятстват процеса на европейска интеграция. Румен Радев изрази очакването на България за своевременни действия от институциите в югозападната ни съседка, които да не допуснат и този акт на агресия срещу македонските българи да остане неразкрит и ненаказан.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.