Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕС задължи България да забрани "нощните вълци" на Путин

ЕС задължи България да забрани "нощните вълци" на Путинснимка: euobserver.com

Посланиците на държавите от ЕС включиха на вчерашното си заседание в санкционните списъци лидерите на прокремълския рокерски клуб "Нощни вълци" и забраниха достъп до европейска земя на неговите мотоциклетисти, съобщи днес базираното в Брюксел електронно издание "ЕЮ Обзървър".

Според написаното "вълците" имат представителства в България, Словакия и Западните Балкани (Северна Македония и Сърбия - б.р.).

Според руската Уикипедия техни клонове са установени също в Германия и Латвия.

Поименно забраната засяга ръководителя на клуба - известен по прякор Хирурга, Алексадър Залдостанов (на 69 г). Той е посочен като приближен на руския президент Владимир Путин и като организатор на мотопоходи в Европа, предизвикали възмущение в Полша и други държави.

Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се представя за "президент на европейския клон" на клуба.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 г. Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на традиционната руска култура. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники