Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НИМХ: Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари

НИМХ: Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари

Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 20 области на страната за 6 януари. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, СТара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. Вятърът ще бъде силен вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с. Ще има валежи от сняг и в Северна България ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания. След обяд валежите ще отслабват. В Южна България ще има условия за поледици.

Жълт код за сняг и поледици е обявен за 8 области на страната в Западна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, София- област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив.Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.