Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 6 януари

Прогноза за България за 6 януари

През нощта и утре с усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг. Със силния вятър и снеговалежите в Северна и Източна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 7° и минус 2°. Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и сутринта ще започне да се повишава.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа силен вятър от североизток, по високите и открити части до бурен, предимно южен вятър. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават, на височина 1200 метра ще са минус 8° - минус 6°, на 2000 метра - минус 12° - минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно, през нощта и утре преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. След обяд валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 4 и 1°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.