Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 11 януари

Прогноза за България за 11 януари

През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб западен, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури между минус 13° и минус 8°, по крайбрежието на морето по-високи – между минус 5° и минус 1°. Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°. През нощта срещу четвъртък намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от сняг, които до вечерта ще обхват и северното крайбрежие. Ще духа умерен западен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максимални температури между минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 1-3°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.