Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 17 март

Прогноза за България за 17 март

През следващото денонощие с умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-северозапад, ще премине студен атмосферен фронт и за кратко ще проникне по-студен въздух. През нощта и утре преди пладне на места, главно в източната половина от страната ще превали дъжд, в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието и сняг. Над Западна България ще има разкъсана облачност, през деня намаляваща временно до слънчево. През втората половина от деня вятърът чувствително ще отслабне, а до вечерта в югозападните райони и ще стихне. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 8° и 13°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за март.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места, главно преди пладне ще превалява дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен северен вятър, който след пладне ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.