Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 17 май

Прогноза за България за 17 май

През нощта над страната ще има разкъсана, над Северозападна България значителна облачност и там на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Минимални температури между 9° и 14° . Утре облачността ще е значителна, над западната половина от страната купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни превалявания, в западните райони временно интензивни, придружени с гръмотевици. Ще се усили вятърът от североизток до умерен, в източните райони и временно силен и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23° .

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за май.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, над 2600 метра ще превали сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19-20°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.