Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Какво време ни очаква в първите дни на юни?

Какво време ни очаква в първите дни на юни?

В първите дни на юни ни очаква типично за сезона време, като сутрините ще са слънчеви, а в следобедните часове можем да очакваме развитие на купесто-дъждовна облачност и на места е вероятно да превали и прегърми. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".
 
Във вторник и сряда ни очаква хубаво време, като на много малко места в следобедните часове, главно в планинските райони, е възможно да превали.
 
Температурите постепенно се повишават, като в четвъртък, петък и събота ще бъдат с летни стойности - между 25 и 30 градуса, а в отделни райони от Южна България и Дунавската равнина могат и да надхвърлят тези стойности.

В дните след сряда до края на седмицата в следобедните часове вероятността за валежи ще се повишава. В западната част на страната почти всеки следобед до края на седмицата ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, главно в планинските райони. Вероятни са валежи и в Източна България в четвъртък и петък.  
 
В неделя времето ще бъде сравнително стабилно, като отново може да превали главно в планинските райони на Западна България. В началото на следващата седмица времето ще е стабилно, като в следобедните часове отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, но на по-малко места е вероятно да превали.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.