Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 9 юни

Прогноза за България за 9 юни

След временното разкъсване и намалениe на облачността над Западна България, през нощта над повечето райони тя отново ще се увеличи и над Северна и Източна България ще бъде значителна. На места там ще има и валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Утре облачността над страната ще бъде значителна и на много места ще има превалявания. Само в отделни райони ще прегърми. Разкъсвания и намаления на облачността ще има след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в Източна България и по долината на Струма умерен до силен северен вятър. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще бъдат между 18° и 23°, в северозападните и югозападните райони по-високи – до 26°-28°, в София около 20°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месец юни (946 hPa) и през деня ще се остане без съществена промяна.

Над планините също ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, а по най-високите върхове на Рила и Пирин от дъжд и сняг. След обяд над масивите от Западана България и Родопите облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Повече ще са валежите през нощта срещу събота. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 19°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.