Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 10 юни

Прогноза за България за 10 юни

През нощта разкъсването на облачността от запад ще продължи, но на места в Източна България все още ще превалява. Там ще продължи да духа умерен северен вятър. Утре ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд над Източна, а в следобедните часове – над Западна България. Почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен северен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 23° и 28°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца (946 hPa).

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите на Западна България ще се развива купеста облачност, на отделни места и купесто-дъждовна с краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Ще е по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието в сутрешните часове облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява слабо. Около и след обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен, на моменти и силен северен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 21° и 25°. Температурата на морската вода е между 20° и 23°, вълнението на морето ще е 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.