Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 20 юни

Прогноза за България за 20 юни

През нощта облачността ще се разкъсва и намалява, на отделни места, главно в централната част от страната ще превали. В източните райони, вятърът ще отслабва и ще е умерен от север-северозапад. Утре ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места в Южна и Североизточна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София 27°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

В планините облачността ще е разкъсана. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.