Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 14 юли

Прогноза за България за 14 юли

През нощта над източната половина от страната ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Преди обяд облачността ще се разкъсва и намалява, и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд, главно над планините, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, на отделни места с гръмотевици. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен североизточен вятър. Температурите ще продължат да се понижават. Максималните ще бъдат предимно между 27° и 32°. През нощта срещу събота в югозападните райони все още ще има валежи с гръмотевици.

Атмосферното налягане е близко до средното и през деня ще се понижава.

Над планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд в източната половина, а след обяд в масивите в западната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Временно интензивни ще са валежите вечерта и през нощта срещу събота в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, по билата временно силен от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността. На места слабо ще превали. По-късно през деня облачността от север ще намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.