Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 12 август

Прогноза за България за 12 август

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре през деня отново ще е слънчево и горещо. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 34° и 39°. Вечерта в западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, вятърът там ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух. През нощта срещу неделя, на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури. Възможни са значителни валежи и градушки.

Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива предимно купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 28°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максимални температури на въздуха: 30° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.