Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До края на октомври ще е предимно слънчево

До края на октомври ще е предимно слънчево

Прогнозата за времето до края на октомври е за предимно слънчево време с максимално температури между 15° и 20°.

Днес ще бъде предимно слънчево, но ветровито – ще се усили вятърът от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

През почивните дни вятърът ще отслабне, ще остане предимно от северозапад. В събота над Източна България и планините ще има повече облачност, възможни са и изолирани слаби превалявания. Дневните температури ще се понижат, по-съществено в Източна България.

В неделя и през първата половина от следващата седмица ще е без валежи. В много райони ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще бъдат най-често между 5° и 10°, а максималните – в много райони над 20 градуса. Съществено ще е затоплянето и в планините. На места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия за сутрешни мъгли.

Повече облачност и постепенно понижение на температурите ще има през втората половина на седмицата, когато и вятърът ще се ориентира от изток. В периода от 22 до 24 октомври има повишена вероятност за превалявания и захлаждане. После се очакват няколко спокойни дни с повече слънчеви часове около и след обяд и с по-високи температури.

В края на месеца отново има вероятност за валежи и понижение на температурите. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.