Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Астрономическото лято настъпва днес в 13:07 ч.

Астрономическото лято настъпва днес в 13:07 ч.снимка: btvnovinite.bg

Астрономическото лято настъпва днес у нас в 13:07 ч., когато е и лятното слънцестоене. Днешният ден е най-дългият в годината.

За България светлата част от денонощието ще продължи 15 часа 19 минути и 29 секунди. След това денят започва да намалява.

Максималните температури днес ще са летни – между 29 и 34 градуса.

От утре летните бури се завръщат, възможни са и градушки. С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната.

В събота температурите ще се понижат значително – с 5 до 7 градуса и максималните ще са между 21 и 26 градуса. В неделя ще е хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност и на места ще превалява, по-съществено в югозападните райони. Температурите слабо ще се повишат, но ще останат под 30 градуса.

В началото на следващата седмица отново ще има краткотрайни валежи, с по-голяма вероятност в западната половина от страната. Температурите слабо ще се повишат, като в Западна България ще останат малко под нормите за края на юни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.