Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Предупреждения за сняг, поледици, вятър и дъжд са обявени за цялата страна

Предупреждения за сняг, поледици, вятър и дъжд са обявени за цялата страна

Жълт и оранжев код е в сила за сняг, поледици, вятър и дъжд в цялата страна, сочи справка на сайта на НИМХ.

Оранжев код за вятър, сняг и поледици обявен в областите – Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. Започналият да вали през нощта дъжд ще премине в сняг. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.

Жълт код за валежи от сняг е в сила за областите Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Очаква се снежната покривка да достигне средно между 10 и 20 см.

Същото предупреждение, но за дъжд и сняг е обявена в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони през нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 20-25 м/с.

Жълта предупредителна степен за дъжд и вятър и сняг и вятър е в сила за 10 области на страната.

За дъжд и вятър - Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора. През нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 15-25 м/с.

За сняг и вятър – Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези райони ще вали сняг и ще се натрупва снежна покривка, до полунощ средно между 15 и 30 см. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.