Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 6 области на страната

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 6 области на страната

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 6 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград. В тези райони ще има снеговалежи и условия за образуване на поледици.

Температурите днес ще са най-ниски в Северозапада. През целия ден там ще е под нулата. Иначе през деня термометрите в страната ще се колебаят между 0 и 10 градуса. Най-топло ще бъде по Черноморието.

Времето остава динамично в следващите 48 часа. Пореден средиземноморски циклон носи нова порция влага, който в комбинацията с ниските температури във височина отново ще е причина за валежи и от дъжд и от сняг.

Валежите се придвижват на изток. У нас ще ги видим и усетим във вторник. По-интензивно ще вали сняг в западните и централните части на страната. На изток ще вали предимно дъжд. В нощта срещу сряда и дъждовете и снеговете ще започнат постепенно да спират навсякъде.

Температурите падат в хода на седмицата. Очакваме най-студено да е след средата на седмицата, когато минималните сутрин и вечер ще са около минус 5 – минус 6 градуса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.