Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 4 януари

Прогноза за България за 4 януари

Атмосферното налягане ще се повишава и след обяд вече ще е по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие ще остане предимно облачно. През нощта и до обяд ще е ветровито: в западната половина от страната с до умерен северозападен вятър, в източната - до силен от север-североизток. Ще има валежи от сняг, значителни - през нощта и в сутрешните часове в южните и планинските райони от страната, където в комбинация с вятъра остават условията за виелици. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°. Утре още преди обяд от север валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно, вечерта, в Рило-Родопската област и югозападните райони. След обяд и вятърът ще отслабва. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие - преди обяд значителни. Ще е ветровито - през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° - 2°. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала. Температурата на морската вода е около 7°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.