Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оранжев код за силен вятър е обявен в две области в страната, жълт код за обилни снеговалежи има в 11 области

Оранжев код за силен вятър е обявен в две области в страната, жълт код за обилни снеговалежи има в 11 области

Оранжев код за силен до бурен вятър от север-североизток с пориви 30 м/с. е обявен в областите Сливен и Бургас. Това съобщиха от <b>Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)</b>.

През нощта и в сутрешните часове за Бургас е обявен и оранжев код и за снеговалежи, ще има условия за виелици и навявания. Образуване на снежна покривка - до 10-15 см.

Жълт код за снеговалежи е обявен за 11 области. През нощта и в сутрешните часове в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол ще се образува снежна покривка - до 10-15 см, в най-високата част на планините и повече.

Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области на страната – Добрич, Варна Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. През нощта и в сутрешните часове в тези райони ще духа силен до бурен вятър от север-североизток с пориви до 20-25 м/с.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.