Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 30 януари

Прогноза за България за 30 януари

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – още ще се понижи.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра – от сняг. Отново повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област. В Северозападна България, поради ниските температури в приземния слой, са възможни поледици. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток и там ще е най-топло. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в Източна България до 12°-14°. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в Източна България до 7°-8°.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.