Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Температурни амплитуди през февруари: От минус 13 и минус 8 градуса до 14 и 19 градуса

Температурни амплитуди през февруари: От минус 13 и минус 8 градуса до 14 и 19 градуса

През тази година се очаква средната месечна температура през февруари у нас да бъде около и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите температури ще са между 14 и 19 градуса. Това съобщи за БТА синоптикът Марияна Попова от сектора "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология.

Тя прогнозира, че месечната сума на валежите ще бъде около нормата.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета у нас е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 2 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 3 градуса.

В началото на февруари ще бъде доста по-топло от обичайното, особено през първите дни в Източна България, където ще духа умерен югозападен вятър. Вероятността за валежи до средата на десетдневието ще е малка. През втората половина от периода ще има валежи, в равнинната част от страната предимно от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от средните за месеца.

През второто и третото десетдневие на февруари температурите ще се понижат още и ще се колебаят около средните за месеца. Динамиката на атмосферата ще се запази и времето ще бъде променливо, с чести превалявания. В равнинната част от страната ще има и дъжд, и сняг, но вероятността за трайна снежна покривка е малка, прогнозира Марияна Попова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.