Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 31 януари

Прогноза за България за 31 януари

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за януари.

През следващото денонощие облачността ще е значителна и на много места отново ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра – от сняг. Поради ниските температури в Северозападна България ще има условия за образуване на поледици. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу петък, в Източна България. В източната половина от страната ще духа умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, на изток до 6°-7°; максималните ще са от 2°-5° в северозападните райони до 10°-12° в източните.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд, главно по южното крайбрежие, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 10° - 12°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° -7°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.