Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България от 1 до 15 февруари

15-дневна прогноза за България от 1 до 15 февруари

В началото на месеца ще бъде доста по-топло от обичайното, особено през първите дни в източната половина от страната, където ще духа умерен югозападен вятър.

В отделни райони в Източна България и Предбалкана дневните температури ще надхвърлят 15°, на отделни места там ще достигнат 20°; по-ниски ще остават в северозападните райони – до около 8°-10°. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време, почти без валежи.

В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Ще остане топло за началото на февруари.

Във вторник, с усилване на вятъра от изток-североизток, ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават. През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините - сняг.

В сряда валежите ще обхванат цялата страна, а с понижението на температурите в много райони на Западна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг.

През следващите дни до средата на месеца температурите ще се понижат още и след 10-и вече ще се колебаят около стойности, близки до нормалните. Динамиката на атмосферата ще се запази и времето ще бъде променливо, с чести превалявания. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.