Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пролетта постепенно отстъпва място на лошото време, но докога?

Пролетта постепенно отстъпва място на лошото време, но докога?

Днес облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще е значителна. Привечер от запад ще започнат слаби валежи от дъжд, до полунощ ще завали на места и в Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен до силен и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са от 13 – 15 градуса в Северозападна България до 19 – 21 градуса на места в Горнотракийската низина.

Във вторник валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили, повече в източната половина от страната. Застудяването ще продължи и през деня температурите ще се понижават. По високите полета на Западна България, в Предбалкана, в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. В останалите райони ще вали дъжд. Валежите временно ще са интензивни, има повишена вероятност на места да са значителни.

До сутринта в сряда в повечето райони валежите ще спрат и в сряда само на отделни места в крайните югоизточни райони все още е възможно слабо да превалява. Вятърът ще отслабне, облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък отново бързо ще се заоблачи и към края на деня в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от югоизток и температурите още ще се повишат. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники