Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Температурни рекорди са отчетени във Варна, Шабла и на нос Калиакра

Температурни рекорди са отчетени във Варна, Шабла и на нос Калиакра

Температурни рекорди са били отчетени във Варна, Шабла и на нос Калиакра. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), Филиал – Варна.

По обяд термометрите във Варна са отчели 21.5 градуса. Това надминава рекорда от преди 36 години на същата дата, когато са измерени 21.1 градуса. За сравнение, най-студено в града на днешния ден е било през 1987 година, когато е температурата на въздуха е била минус 7.6 градуса.

Най-високите измерени градуси в Шабла са 21.8. На нос Калиакра са отчетени рекордните 17 градуса. Тези стойности са по-високи от досегашните. Последният температурен рекорд на тази дата на Калиакра е регистриран едва в далечната 1961 година.

От НИМХ – Варна допълниха, че до края на деня може да се очаква и още по-висока температура в Шабла, където, за разлика от Варна и нос Калиакра, все още вятърът не се е усилил. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.