Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България от 15 март

15-дневна прогноза за България от 15 март

В началото на периода бързо ще се затопли и максималните температури от събота до вторник ще са близки до 20°, на места и по-високи.

Първия ден все още ще е предимно облачно, но вече почти без валежи.

В събота и облачността ще се разкъса и намалее, но временно ще бъде доста ветровито.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево, преди обяд на места в източните райони - с намалена видимост. Тогава ще бъде и най-топло.

Във вторник ще има по-значителни временни увеличения на облачността, възможни са изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат.

В средата на седмицата ще започне период с преобладаващо облачно време. Ще има условия и за превалявания. Това време ще се запази през повечето дни от третото десетдневие, до края на месеца. Все пак, въпреки че валежите ще бъдат чести, засега изглежда по-вероятно да бъдат предимно слаби и на места. Температурите постепенно ще се понижават и вече ще са по-близки до обичайните. В нощните и ранните сутрешни часове на места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг, без да се образува съществена трайна снежна покривка. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.