Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 09.04.2019–14.04.2019

Седмична прогноза за България 09.04.2019–14.04.2019

Днес след временно разкъсване и намаление на облачността от югозапад тя ще започне отново да се увеличава. Ще започнат и валежи, които до вечерта ще обхванат почти цялата страна и ще продължат и през нощта срещу вторник. На места, главно в Южна България, те ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - между 15° и 20°.

Във вторник ще бъде предимно облачно и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните – между 13° и 18°.

В сряда облачността ще се разкъса, но на места, главно в следобедните часове, все още ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. През първия ден по-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд над източните и планинските райони, а през втория – над Западна България. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и повишението на температурите ще продължи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните – между 18° и 23°, по-ниски по Черноморието.

През почивните дни облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Отново има условия за локални интензивни валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Дневните температури слабо ще се понижат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.