Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 10 април

Прогноза за България за 10 април

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за април.

През следващото денонощие ще остане предимно облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността главно през деня над Западна България. Ще има валежи, в Южна и Източна България ще са на повече места, в отделни райони там - интензивни, а в Северозападна България ще са на по-малко места и предимно слаби. През нощта вятърът временно ще стихне, през деня ще се ориентира от север-североизток, но ще е предимно слаб. Преобладаващите минимални температури ще са между 6° и 11°, максималните - между 14° и 19°.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността над масивите в Югозападна България. На много места ще има валежи от дъжд, само по най-високите части - от сняг. В отделни райони валежите ще са интензивни, след обяд в Рило-Родопската област - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.