Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 16.04.2019–21.04.2019

Седмична прогноза за България 16.04.2019–21.04.2019

Днес още преди обяд валежите в Източна България ще спрат, а след обяд там облачността временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Във вторник и сряда незначителни превалявания ще има само на изолирани места. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места и по-продължителни първия ден. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък вероятността за валеж отново се повишава. Вятърът ще стане североизточен, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.

През почивните дни валежите ще са на по-малко места, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. В сутрешните часове има повишена вероятност за слани. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.