Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 23.04.2019–28.04.2019

Седмична прогноза за България 23.04.2019–28.04.2019

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните райони, а след обяд над цялата страна ще има временни увеличения на облачността. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 16° и 21°, по-ниски по Черноморието. Вечерта от запад облачността ще се вплътнява и през нощта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 2000 метра – сняг.

Във вторник ще преобладава облачно време и дневните температури ще са по-ниски. Главно в Западна България ще има и краткотрайни валежи. Вятърът ще остане югоизточен, в Източна България - умерен.

През нощта срещу сряда облачността ще намалее и в сряда ще бъде предимно слънчево. Температурите отново бързо ще се повишат.

В четвъртък и петък също ще преобладава слънчево време, но ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват. Повишението на температурите ще продължи.

В събота над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, възможно да са придружени и от гръмотевици. Над Източна през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. На места отново ще превали. Ще започне понижение на температурите. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.